EcoAktiv Agro

BioAktiv Professional pentru plante


Compozitie BIOAKTIV Professional Plante:

Biocatalizator cu informatii specifice pe suport de Sulfat de Magneziu in stare naturala.

Actiune nutritiva si de biostimulare in sol si planta, prin activarea oxigenului.

 

Marcajul conform Ordonantei Germane privind Fertilizarea 16% Oxid de Magneziu solubil in apa
13% Sulf solubil in apa
Compozitia chimica 49% Sulfat de Magneziu heptahidrat, (MgSO4-7H20), calculat ca MgSO4
50,9% Apa de cristalizare (H20)
0,1% K2SO4, KSO4, KCl, NaCl

avantajele folosirii BIOAKTIV PROFESSIONAL PLANTE:

 • productii la recolta mai mari (10-15%)
 • creste continutul de proteina la grau si lucerna
 • creste continutul de ulei la plantele oleaginoase
 • imbunatateste absorbtia de nutrienti
 • intareste sistemul imunitar
 • activeaza bacteriile si microorganismele din sol
 • formeaza humusul cu ajutorul bacteriilor existente in sol
 • imbunatateste calitatea culturilor
 • reduce micotoxinele
 • asimilarea mai buna a azotului in plante
 • imbunatateste rezistenta plantelor la iernare
 • creste cantitatea de zaharuri acumulata in plante

Importanta Sulfului in dezvoltarea plantei:

 • intra in compozitia aminoacizilor esentiali in sinteza proteica: cisteina, cistina, metionina;
 • transforma azotul dat la baza mai usor in proteina,plus ca nu se pierde asa usor, prin cele patru riscuri de pierdere a unui azot aplicat liber din NPK sau N azotoase (pierdere prin volatilizarea N amoniacal, pierderea prin spalarea nitritilor, pierderea prin denitrificarea azotului nitric NO3 si pierderea prin reorganizarea – imobilizarea N);
 • sulful,ca nutritie,aplicat la oleaginoase (rapita si floarea soarelui) are un rol foarte important in formarea uleiurilor;
 • sulful,ca nutritie,aplicat la cereale (grau,orz,porumb) favorizeaza direct sinteza proteinelor.

Importanta Magneziului in dezvoltarea plantei:

 • continutul major de magneziu ocupa centrul moleculei de clorofila, fiind esential in intensificarea procesului de fotosinteza;
 • magneziul fiind element implicat in transferul de energie, automat creaza mai multa energie plantei sa se dezvolte iar prin absorbtia mai buna a fosforului ajunge sa se dezvolte mult mai bine radicular.

Importanta apei de cristalizare din compozitia produsului (50.9%):

-devine liantul dintre mineralele prezente in produs – ajutand ca MgO si SO4 sa faca sinergiile si reactiile chimice cu celalalte elemente date la baza din NPK si/sau N.

          In urma testelor efectuate de catre specialistii BIOAKTIV in teren cu refractometrul Brixoptic, pe culturile unde s-a folosit BIOAKTIV Professional Plante, a fost depistata o diferenta de valori pe scara Brix a sevei obtinuta prin presarea frunzelor, cu 5-20 unitati in plus fata de martor (diferenta maxima a fost obtinuta la solele unde s-a folosit BIOAKTIV Professional Plante in ultimii 4 ani consecutiv si astfel s-a ameliorat calitatea stratului de humus). Cantitatea crescuta de zahar natural reflecta un sistem imunitar mai puternic al plantelor.  Mai mult, plantele semanate toamna sunt expuse la succesiunile de inghet-dezghet. Asimilarea suplimentara de zaharuri in structura, datorita BIOAKTIV Professional Plante contribuie la diminuarea acestui stres, cultura rezistand mai bine peste iarna.

 

                                                                                                                                                                      

BioAktiv Professional Vita full Complex


BioAktiv Professional VITA Full Complex este un tonic vegetal care functioneaza 100% pe materii prime naturale,care asigura cresterea sanatoasa a plantelor. Plantele sanatoase sunt mult mai putin sensibile la boli si asigura o calitate superioara la recolta. BioAktiv Professional VITA Full Complex are rol preventiv. Poate fi amestecat si cu alte substante fitosanitare. BioAktiv Professional VITA Full Complex asigura sanatatea plantelor,o crestere stabila si aparare impotriva bolilor.

Ca si plus are si rol de fungicid si insecticid.

      COMPOZITIE:

BIOAKTIV PROFESSIONAL Vita Full Complex

Intaritor plante cu activarea oxigenului

(Compozitia produsului):

Melasa din sfecla de zahar
Ulei esential din ulei de lavanda
Frunze de oregano
Extracte din plante: usturoi, urzica, brusture, coada calului, cimbru de nisip, salvie
Etanol, Apa

Consultare literatura de specialitate divizat pe rolul ingredientelor produsului *:

Melasa din sfecla de zahar

Zaharurile sunt implicate în multe căi metabolice și de semnalizare în plante. Semnalele de zahăr pot contribui, de asemenea la răspunsuri imune împotriva agenților patogeni.

Uleiul esential din ulei de lavanda

Se știe, ca uleiurile esențiale, inclusiv cel de levănțică, pot fi utilizate cu succes și ca insecticide, fungicide împotriva dăunătorilor specifici, împotriva unor patogeni din plante. Acțiunea pronunțată antifungică este folosită pentru combaterea agenților patogeni cum ar fi fungii Botryris cinerea sau Rhizopus stolonifer. Mai mult, uleiurile esențiale au și proprietăți de erbicide, iar uleiul esențial de Lavandula angustifolia oferă o alternativă la erbicidul sintetic deoarece inhibă germinarea semințelor unor buruieni, cum ar fi Xanthium strumarium L. (scaietele comun), Avena sterilis (ovăz comun), alte ierburi din familia Poaceae, cum ar fi Phalaris brachystachys L

Frunzele de oregano

Extractul de oregano la concentrațiile testate a arătat o capacitate de a reduce sau inhiba creșterea speciilor Fusarium și Penicillium

Extracte din plante:

Brusturele si  cimbrul sunt specii de plante native, răspândite în toată țara, produc metaboliți secundari precum taninurile, terpenoide, flavonoide și alcaloizi a căror activitate s-a demonstrat că este antifungica.

Preocupările crescânde ale publicului cu privire la reziduurile de fungicide au determinat interesele pentru control biologic în special utilizarea extractelor de plante derivate din mai multe plante medicinale, ca strategie alternativă pentru gestionarea bolilor. Recent alternarioza rosiilor, boala cauzată de Alternaria alternata a devenit epidemică în aproape toate zonele din Iran.  Acest studiu a fost realizat pentru identificarea efectului activității antifungice a două extracte de plante medicinale; Mentha pulegium L. și Urtica dioica L. (URZICA)  împotriva lui Alternaria alternata. Ambele extracte de plante au prezentat potențial antifungic împotriva patogenilor ciuperca.

Extractul de urzică a prezentat un grad mai mare de inhibare cu 59,78% și rata de inhibare de 77,81% la concentrația de 1000 și, respectiv, 1500 ppm. Inhibarea creșterii miceliale a fost puternic redusă în concentrația de 1500 ppm din ambele extracte de plante. Rezultatele acestui studiu confirmă faptul că extractele din plantele medicinale selectate pot fi utilizate ca fungicid alternativ pentru a controla ciuperca patogenă.

Usturoiul este cunoscut ca si avand actiune repelenta si insecticida.

Uleiul essential de salvie are o capacitate anti-fungică ridicată și poate fi utilizat ca fungicid ecologic împotriva ciupercilor patogene sau împotriva ciupercilor de alterare precum Verticillium dahliae și Penicillium aurantiogriseum.

Coada calului este eficientă în reducerea incidenței bolii și de asemenea, eficientă în creșterea randamentului campului atât în ​​absența agenților patogeni fungici, cât și sub infecții moderate.

BioAktiv Professional Aditiv pentru Furaj complet animale


In curs de actualizare.

EcoAktiv Agro

BioAktiv Professional Salis pentru animale


Salis BioAktiv Professional conține 100 % substanțe naturale și sprijină digestia rumegătoarelor, favorizează viteza de creștere și sporul de creștere, stimulează conversia hranei porcilor. Acesta îmbunătățește clima din adăpost și bunăstarea animalului, intensifică activ rezistența animalelor și capacitatea acestora de a contracara stresul. Prin adăugarea zilnică a suplimentului furajer, gunoiul de grajd lichid rămane omogen și fluid. Adecvat pentru creșterea ecologică a animalelor.

 

BioAktiv Professional Salis comp-X pentru purcei (7-25 kg)


In curs de actualizare

EcoAktiv Agro

BioAktiv Professional Apa


Apele tulbure devin clare si substantele nutritive sunt reduse prin stimularea bacteriilor aerobe. Adecvat pentru utilizarea ecologica.

Dozaj si aplicare

Pulberea se va dizolva mereu in apa proaspata. Prima utilizare in martie/aprilie, la temperaturi ale apei de peste 12oC. Daca este necesar se va repeta la fiecare 6 saptamani. A nu se utiliza la temperaturi ale apei de peste 25oC. Neindicat pentru piscine

Ecoaktiv Agro

BioAktiv Professional Statii de epurare


Cu 100 % ingrediente naturale, BioAktiv Professional pentru stațiile de epurare este excelent pentru utilizarea în stațiile de epurare mari și stațiile de epurare casnice. Poluarea olfactivă este diminuată semnificativ deja prin utilizarea unor cantități foarte mici.

EcoAktiv Agro

BioAktiv Professional Compost


BioAktiv Professional Compost garantează diminuarea drastică a gazelor dăunătoare și favorizează bacteriile aerobe. Reducerea reacțiilor este facilitată printr-o descompunere mai rapidă a compostului, ceea ce are ca rezultat economisirea costurilor cu energia, utilajele și personalul. Adecvat pentru utilizarea ecologică.

BioAktiv Professional Gunoi de graj lichid


Cu 100 % ingrediente naturale, BioAktiv Professional gunoi de grajd lichid diminuează apariția amoniacului, dizolvă straturile de sedimente și reduce în același timp masa plutitoare existentă. Rezultă un gunoi de grajd lichid omogen, care minimizează cheltuielile cu tehnica de amestec. Adecvat pentru utilizarea ecologică.