BioAktiv Professional pentru plante
Compozitie BIOAKTIV Professional Plante:
Biocatalizator cu informatii specifice pe suport de Sulfat de Magneziu in stare naturala.
Actiune nutritiva si de biostimulare in sol si planta, prin activarea oxigenului.
Marcajul conform Ordonantei Germane privind Fertilizarea | 16% Oxid de Magneziu solubil in apa |
13% Sulf solubil in apa | |
Compozitia chimica | 49% Sulfat de Magneziu heptahidrat, (MgSO4-7H20), calculat ca MgSO4 |
50,9% Apa de cristalizare (H20) | |
0,1% K2SO4, KSO4, KCl, NaCl |
avantajele folosirii BIOAKTIV PROFESSIONAL PLANTE:
- productii la recolta mai mari (10-15%)
- creste continutul de proteina la grau si lucerna
- creste continutul de ulei la plantele oleaginoase
- imbunatateste absorbtia de nutrienti
- intareste sistemul imunitar
- activeaza bacteriile si microorganismele din sol
- formeaza humusul cu ajutorul bacteriilor existente in sol
- imbunatateste calitatea culturilor
- reduce micotoxinele
- asimilarea mai buna a azotului in plante
- imbunatateste rezistenta plantelor la iernare
- creste cantitatea de zaharuri acumulata in plante
Importanta Sulfului in dezvoltarea plantei:
- intra in compozitia aminoacizilor esentiali in sinteza proteica: cisteina, cistina, metionina;
- transforma azotul dat la baza mai usor in proteina,plus ca nu se pierde asa usor, prin cele patru riscuri de pierdere a unui azot aplicat liber din NPK sau N azotoase (pierdere prin volatilizarea N amoniacal, pierderea prin spalarea nitritilor, pierderea prin denitrificarea azotului nitric NO3 si pierderea prin reorganizarea – imobilizarea N);
- sulful,ca nutritie,aplicat la oleaginoase (rapita si floarea soarelui) are un rol foarte important in formarea uleiurilor;
- sulful,ca nutritie,aplicat la cereale (grau,orz,porumb) favorizeaza direct sinteza proteinelor.
Importanta Magneziului in dezvoltarea plantei:
- continutul major de magneziu ocupa centrul moleculei de clorofila, fiind esential in intensificarea procesului de fotosinteza;
- magneziul fiind element implicat in transferul de energie, automat creaza mai multa energie plantei sa se dezvolte iar prin absorbtia mai buna a fosforului ajunge sa se dezvolte mult mai bine radicular.
Importanta apei de cristalizare din compozitia produsului (50.9%):
-devine liantul dintre mineralele prezente in produs – ajutand ca MgO si SO4 sa faca sinergiile si reactiile chimice cu celalalte elemente date la baza din NPK si/sau N.
In urma testelor efectuate de catre specialistii BIOAKTIV in teren cu refractometrul Brixoptic, pe culturile unde s-a folosit BIOAKTIV Professional Plante, a fost depistata o diferenta de valori pe scara Brix a sevei obtinuta prin presarea frunzelor, cu 5-20 unitati in plus fata de martor (diferenta maxima a fost obtinuta la solele unde s-a folosit BIOAKTIV Professional Plante in ultimii 4 ani consecutiv si astfel s-a ameliorat calitatea stratului de humus). Cantitatea crescuta de zahar natural reflecta un sistem imunitar mai puternic al plantelor. Mai mult, plantele semanate toamna sunt expuse la succesiunile de inghet-dezghet. Asimilarea suplimentara de zaharuri in structura, datorita BIOAKTIV Professional Plante contribuie la diminuarea acestui stres, cultura rezistand mai bine peste iarna.
BioAktiv Professional Vita full Complex
BioAktiv Professional VITA Full Complex este un tonic vegetal care functioneaza 100% pe materii prime naturale,care asigura cresterea sanatoasa a plantelor. Plantele sanatoase sunt mult mai putin sensibile la boli si asigura o calitate superioara la recolta. BioAktiv Professional VITA Full Complex are rol preventiv. Poate fi amestecat si cu alte substante fitosanitare. BioAktiv Professional VITA Full Complex asigura sanatatea plantelor,o crestere stabila si aparare impotriva bolilor.
Ca si plus are si rol de fungicid si insecticid.
COMPOZITIE:
BIOAKTIV PROFESSIONAL Vita Full Complex
Intaritor plante cu activarea oxigenului (Compozitia produsului): |
Melasa din sfecla de zahar |
Ulei esential din ulei de lavanda | |
Frunze de oregano | |
Extracte din plante: usturoi, urzica, brusture, coada calului, cimbru de nisip, salvie | |
Etanol, Apa |
Consultare literatura de specialitate divizat pe rolul ingredientelor produsului *:
Melasa din sfecla de zahar
Zaharurile sunt implicate în multe căi metabolice și de semnalizare în plante. Semnalele de zahăr pot contribui, de asemenea la răspunsuri imune împotriva agenților patogeni.
Uleiul esential din ulei de lavanda
Se știe, ca uleiurile esențiale, inclusiv cel de levănțică, pot fi utilizate cu succes și ca insecticide, fungicide împotriva dăunătorilor specifici, împotriva unor patogeni din plante. Acțiunea pronunțată antifungică este folosită pentru combaterea agenților patogeni cum ar fi fungii Botryris cinerea sau Rhizopus stolonifer. Mai mult, uleiurile esențiale au și proprietăți de erbicide, iar uleiul esențial de Lavandula angustifolia oferă o alternativă la erbicidul sintetic deoarece inhibă germinarea semințelor unor buruieni, cum ar fi Xanthium strumarium L. (scaietele comun), Avena sterilis (ovăz comun), alte ierburi din familia Poaceae, cum ar fi Phalaris brachystachys L
Frunzele de oregano
Extractul de oregano la concentrațiile testate a arătat o capacitate de a reduce sau inhiba creșterea speciilor Fusarium și Penicillium
Extracte din plante:
Brusturele si cimbrul sunt specii de plante native, răspândite în toată țara, produc metaboliți secundari precum taninurile, terpenoide, flavonoide și alcaloizi a căror activitate s-a demonstrat că este antifungica.
Preocupările crescânde ale publicului cu privire la reziduurile de fungicide au determinat interesele pentru control biologic în special utilizarea extractelor de plante derivate din mai multe plante medicinale, ca strategie alternativă pentru gestionarea bolilor. Recent alternarioza rosiilor, boala cauzată de Alternaria alternata a devenit epidemică în aproape toate zonele din Iran. Acest studiu a fost realizat pentru identificarea efectului activității antifungice a două extracte de plante medicinale; Mentha pulegium L. și Urtica dioica L. (URZICA) împotriva lui Alternaria alternata. Ambele extracte de plante au prezentat potențial antifungic împotriva patogenilor ciuperca.
Extractul de urzică a prezentat un grad mai mare de inhibare cu 59,78% și rata de inhibare de 77,81% la concentrația de 1000 și, respectiv, 1500 ppm. Inhibarea creșterii miceliale a fost puternic redusă în concentrația de 1500 ppm din ambele extracte de plante. Rezultatele acestui studiu confirmă faptul că extractele din plantele medicinale selectate pot fi utilizate ca fungicid alternativ pentru a controla ciuperca patogenă.
Usturoiul este cunoscut ca si avand actiune repelenta si insecticida.
Uleiul essential de salvie are o capacitate anti-fungică ridicată și poate fi utilizat ca fungicid ecologic împotriva ciupercilor patogene sau împotriva ciupercilor de alterare precum Verticillium dahliae și Penicillium aurantiogriseum.
Coada calului este eficientă în reducerea incidenței bolii și de asemenea, eficientă în creșterea randamentului campului atât în absența agenților patogeni fungici, cât și sub infecții moderate.
BioAktiv Professional Aditiv pentru Furaj complet Rumegatoare
Ajuta la mentinerea unei microbiote normale in tractul intestinal, la obtinerea unor dejectii omogene si calitative. Atunci cand nu este incurajata dizbioza, digestia furajului are loc fără probleme, toți nutrienții sunt absorbiti, consistența dejectiilor este optima. Mentinerea unei microbiote optime este unul din factorii importanti care ajuta la obtinerea unei productii ridicate cu un indice de consum cat mai mic.
Microbiota normală, în special intestinală, exercită efecte benefice asupra organismului gazdă:
- stimuleaza dezvoltarea organelor cu care vine în contact direct;
- sintetizeaza vitamine (vitamina K, acidul folic-B9, acidul nicotinic, biotina-B7, riboflavina-B2, piridoxinaB6, tiamina-B1 şi acidul pantotenic-B5, cobalamina-B12), necesare metabolismului gazdei;
- stimuleaza mecanismele de aparare ale gazdei;
- favorizeaza menţinerea starii generale a gazdei, impiedicand implantarea în intestin a unor microorganisme patogene;
- degradeaza compuşi chimici alimentari, care nu pot fi hidrolizati de sucurile digestive;
La ierbivorele rumegatoare, microbiota este esenţiala pentru digestie şi pentru existenta animalului, datorita absentei celulazelor din sucurile digestive.
Sistemul ecologic microbiota/intestin poate fi perturbat prin: a) administrarea unor substante antibiotice care distrug microorganismele sensibile şi se produc disbioze; b) prin infectii sau alte boli ale sistemului.
Microbiota normala are functia de bariera antiinfectioasă. Microorganismele autohtone exercita o functie de bariera care protejeaza organismele animale de implantarea unor organisme alohtone, ce patrund cu alimentele sau cu apa.
AVANTAJELE FOLOSIRII BIOAKTIV LA RUMEGATOARE:
- Calitate imbunatatita a laptelui, prin reducerea celulelor somatice.
- Digestie mai buna a furajului.
- Sanatate generala mai buna.
- Scaderea indicelui de consum si cresterea sporului mediu zilnic la rumegatoarele supuse
- O sanatate intestinala mai stabila.
- Dejectii omogene;
- Scaderea nivelului de amoniac(NH₃) si metan(CH₄).
- Scad consumurile de medicamente.
Numar scazut de celule pentru vaca de lapte
Un numar minim de celule somatice este permanent prezent in lapte, dar in caz de infectie/mastita numarul de celule somatice creste. Astfel numarul de celule somatice este un excelent indicator pentru identificarea mastitei. Mastita reduce cantitatea de lapte cu pana la 15%.
Cand in uger intra bacterii ducand la aparitia mastitei, leucocitele (denumite si celule somatice) vor penetra vasele de sange ajungand in uger si incercand sa combata infectia.
Daca ne gandim ca 12% pierdere din productia de lapte inseamna pentru fermier minim
400l/vaca/an, ajungem la concluzia ca prin schimbarea compozitiei laptelui, coroborat cu o cantitate mai redusa de cazeina (principala proteina din lapte) si mai putina grasime, scade considerabil si profitul atat al producatorilor cat si al procesatorilor de lapte.
Mastita este una din cele mai costisitoare boli ale vacilor si apare atunci cand la nivelul ugerului se produce infectarea si multiplicarea bacteriilor. Consecinta este aparitia unui numar crescut de celule somatice in lapte.
In concluzie, un numar cat mai scazut de celule somatice duce la o productie mai mare de lapte și vaci mai sanatoase. Pentru a stimula în continuare producția de lapte, pentru a mentine starea de sanatate si imunitatea vacilor de lapte, este esențiala digestia optima a hranei prin mentinerea unei microbiote echilibrata care contribuie la acest lucru.
Actiunea Bioaktiv pentru furaj asupra digestiei
Rumegătoarele (bovine, ovine, caprine etc.) prezintă un compartiment specializat, pregastric – rumenul
– la nivelul căruia are loc digestia polizaharidelor vegetale, prin acţiunea bacteriilor şi protozoarelor. La rumegătoare, “stomacul“ este compartimentat, fiind alcătuit din rumen (burduf), reticulum (ciur) şi omassum (foios), considerate ca expansiuni ale esofagului şi abomassum (cheagul), singurul compartiment care conţine glande gastrice şi la nivelul căruia începe digestia propriu-zisă. Digestia in cheag si intestinul subtire este comparabila cu cea de la porc si om.
Continutul digestiv ajunge in intestinul gros cu intermitenta unde ramane 15-24 de ore. La acest nivel continutul digestiv sufera atacul unei populatii bicrobiene apropiate de cea existenta in rumen, bogata in bacterii celulozolitice, dar FARA PROTOZOARE.
Microorganismele din rumen provin din surse exogene (aer, apă, furaje, contactul cu alte animale). Popularea rumenului are loc progresiv după naştere. Protozoarele apar în cea de a II-a lună după naştere, la viţel şi este asociată cu creşterea capacităţii de digestie. Digestibilitatea atinge parametrii normali la vârsta de 12 luni. Proteinele din furaje, în rumen sunt hidrolizate de microorganisme, la peptide, aminoacizi şi NH3. Cantităţi importante de NH3 trec prin peretele ruminal în sânge şi sunt convertite în uree la nivelul ficatului. O parte din azotul care a urmat această cale revine în rumen fie direct din circuitul sangvin, fie pe calea salivei, sub forma de uree. O parte din uree este eliminată prin urina. Ureea reintrată în rumen odată cu saliva este convertită la
NH3 şi CO2.
Simultan cu aceste reacţii degradative, la nivelul rumenului are loc o sinteză de proteine microbiene, de la peptide, aminoacizi şi NH3, care amplifică mărimea biomasei de microorganisme. In acelaşi timp, există o trecere continuă de proteine alimentare nedigerate, de proteine microbiene şi azot neproteic în abomassum şi intestin, unde sunt hidrolizate la aminoacizi, care sunt absorbiţi. In rumen, proteina alimentară cu valoare nutritivă redusă este convertită la proteina microbiană cu valoare mult mai ridicată.
Producerea de CH4 şi eliminarea lui prin eructaţie reprezintă o pierdere de 10% din energia disponibilă pentru rumegătoare.
Bacteriile metanogene îşi obţin energia, prin oxidarea H2 necesară reducerii CO2 la CH4.
BioAktiv,actionand pe tot tractul digestiv prin activarea oxigenului practic ajuta, la nivelul rumenului, la dezvolatrea bacteriilor metanice – aerobe- care vor oxida metanul CH₄. Animalele utilizează, astfel, mai eficient hrana, consumă mai puţin decât martorii, dar câstigă în greutate cu aceeaşi rată.
De asemeni, ajuta la desfacerea particolelor de nutrienti facand ca acestia sa fie disponibili pentru organismul gazda crescand capacitatea de absorbtie. In partea terminala a tubului digestiv, in colon, fragmenteaza fibrele ajunse acolo nedigerate si care eliminate nefragmentate dau probleme in fermentatia compostului, acesta din urma avand nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a fermenta si a ajunge sa fie un compost de calitate si care sa fie utilizat cu succes ca si ingrasamant pentru plante.
BioAktiv pentru furaj actioneaza si dupa eliminarea lui din organism, in compost, scurtand perioada de fermentatie, ajutand practic bacteriile aerobe sa se imulteasca si sa se dezvolte,nemaifiind necesara procedura de intoarcere a compostului, deoarece oxigenul necesar bacteriilor care asigura oxidarea este asigurat de BioAktiv.
ADMINISTRARE:
Atat BioAktiv Professional pentru furaj cat si Salis va fi administrat prin intermediul furajului Doza:
BioAktiv Professional aditiv pentru furaj complet 1 – 2gr/cap/zi
BioAktiv Professional salis – in furaj- 1-2gr/cap/zi
BioAktiv Professional Salis pentru animale
Salis BioAktiv Professional conține 100 % substanțe naturale și sprijină digestia rumegătoarelor, favorizează viteza de creștere și sporul de creștere, stimulează conversia hranei porcilor. Acesta îmbunătățește clima din adăpost și bunăstarea animalului, intensifică activ rezistența animalelor și capacitatea acestora de a contracara stresul. Prin adăugarea zilnică a suplimentului furajer, gunoiul de grajd lichid rămane omogen și fluid. Adecvat pentru creșterea ecologică a animalelor.
BioAktiv Professional Apa
Apele tulbure devin clare si substantele nutritive sunt reduse prin stimularea bacteriilor aerobe. Adecvat pentru utilizarea ecologica.
Dozaj si aplicare
Pulberea se va dizolva mereu in apa proaspata. Prima utilizare in martie/aprilie, la temperaturi ale apei de peste 12oC. Daca este necesar se va repeta la fiecare 6 saptamani. A nu se utiliza la temperaturi ale apei de peste 25oC. Neindicat pentru piscine
BioAktiv Professional Statii de epurare
Cu 100 % ingrediente naturale, BioAktiv Professional pentru stațiile de epurare este excelent pentru utilizarea în stațiile de epurare mari și stațiile de epurare casnice. Poluarea olfactivă este diminuată semnificativ deja prin utilizarea unor cantități foarte mici.
BioAktiv Professional Compost
BioAktiv Professional Compost garantează diminuarea drastică a gazelor dăunătoare și favorizează bacteriile aerobe. Reducerea reacțiilor este facilitată printr-o descompunere mai rapidă a compostului, ceea ce are ca rezultat economisirea costurilor cu energia, utilajele și personalul. Adecvat pentru utilizarea ecologică.
BioAktiv Professional Gunoi de graj lichid
Cu 100 % ingrediente naturale, BioAktiv Professional gunoi de grajd lichid diminuează apariția amoniacului, dizolvă straturile de sedimente și reduce în același timp masa plutitoare existentă. Rezultă un gunoi de grajd lichid omogen, care minimizează cheltuielile cu tehnica de amestec. Adecvat pentru utilizarea ecologică.
Problemele apar ca urmare a proceselor de fermentare cauzate de bacteriile anaerobe care produc gaze nocive (amoniac, metan, hidrogen sulfurat).
Spre exemplu: Bacteriile metanogene( Metahanobacillus Methanotrix), obligatoriu anaerobe, reduc CO₂ in metan CH₄ in conditii anaerobe:
4H₂ + CO₂ à CH₄ + 2H₂O
Bacteriile metanice (genul Methanomonas) – aerobe- oxideaza metanul in dioxind de carbon CO₂ :
CH₄ + O₂ à CO₂ + + 2H₂O
BioAktiv activeaza oxigenul in produsul administrat ajutand, practic, bacteriile aerobe si impiedicand cele anaerobe sa se dezvolte. BioAktiv pentru compost și gunoi de grajd este o soluție simpla și naturala:
- omogenizeaza dejectiile
- salveaza costul amestecarii
- reduce mirosurile și arsurile plantelor atunci cand este aplicata
- imbunatateste calitatea ca si ingrasamant și promoveaza formarea humusului în sol
- reduce mirosurile din compost cu pana la 60% reduce perioada de asteptare la compost
ADMINISTRARE:
Se dizolva 3-4 kg de produs in 1000 litri de apa curata si se stropeste peste 100 tone masa compost. DEPOZITAREA: BioAktiv trebuie depozitat într-un mediu uscat. Nu in lumina directa a soarelui sau in lumina artificiala. La cel puțin 5 metri distanța de campuri magnetice sau electromagnetice puternice (de exemplu, motoare) sau alte forme de energie radiantă. Termen de valabilitate – 4 ani.
Ambalaj – pungi de 1 kg / 5kg